takipçi satın al instagram takipçi satın al twitter takipçi satın al tiktok takipçi satın al youtube abone satın al facebook takipçi satın al twitch takipçi satın al
Mailstore

MailStore Sunucusu: KVKK Uyumlu

MailStore Sunucusu: KVKK Uyumlu
E-posta arşivleme yazılımımız titizlikle denetlenmiştir ve artık AB’nin Genel Veri Koruma Yönetmeliği (GDPR) kapsamındaki veri sahibi haklarına uygun olduğu onaylanmıştır. Ama bu tam olarak ne anlama geliyor?

GDPR Sertifikalı MailStore Sunucu Boxshot”[..] Denetim sırasında elde edilen bulgulara dayanarak, MailStore Server yazılımı doğru kullanıldığında, Genel Veri Koruma Yönetmeliğinde (GDPR) belirtilen gereksinimler dahil olmak üzere geçerli Alman yasalarının gereksinimlerini karşılar.” Alman bağımsız veri koruma uzmanları tarafından derlenen denetim raporunda ifade edilen şey budur.. Çok seviyeli bir süreçte, uzmanlar yazılımımızı AB GDPR’de açıkça belirtilen veri gizliliği ilkelerine uyma yeteneği açısından analiz ettiler. Hem Bundesdatenschutzgesetz (BDSG – Alman Federal Veri Koruma Yasası) hem de bu Yasanın 2018 sürümü (BDSG 2018) analize dahil edildi. Denetim prosedürü, BT tabanlı sistemlerin denetlenmesine ilişkin Direktif IDW PS 330’da belirtilen yaklaşımı izledi. Kapsamlı bir uygulama testine ek olarak, belgeler incelendi ve prosedürle ilgili dokümantasyon ve kullanılan e-postalar için önceden belirlenmiş bir test veritabanı.

MailStore, Veri Sahiplerinin Haklarının Uygulanmasını Destekler
Viersen’deki merkezimizde yürütülen denetim, yazılımımızı, veri gizliliğine ilişkin ilgili yasalarda tanımlanan veri sahiplerinin haklarını garanti etme yeteneği açısından incelemiştir. GDPR tarafından öngörülen veri konularının hakları aşağıdakileri içerir:

Erişim Hakkı ( Madde 15 GDPR – Madde 11 KVKK)
Arşivlenen e-postalar kişisel veriler içerir. MailStore Server ile, bir e-postanın içeriği tam olarak aranabilir, yaygın olarak kullanılan bir biçimde çıkarılabilir ve ardından kullanılabilir hale getirilebilir. Bu, şirketlerin ve kuruluşların bilgi sağlama yükümlülüklerini yerine getirmelerini sağlar.

İtiraz Hakkı ( Madde 21 GDPR)
Bir şirket kişisel verileri işlediğinde, bunu yapmak için veri sahibinin onayını aldığını kanıtlamalıdır. Veri konusu da bu izni geri çekebilmelidir. MailStore Sunucusu bir e-posta arşivleme yazılımı olduğundan, e-postalarda verildiği şekliyle bu iznin onayı ve geri çekilmesi bir yukarı akış sisteminde yakalanır. Ortaya çıkan işlem e-postaları – örneğin, e-posta pazarlamasına veya olası satış yönetim sistemlerine yönelik tercihler – e-posta arşivinde çoğaltılır.

Silme Hakkı ( Madde 17 GDPR – Madde 7 KVKK)
Çeşitli nedenlerle, bireyler kişisel verilerinin silinmesini talep etme hakkına sahiptir (“unutulma hakkı”). Veriler silindiğinde, aşağıdaki gereksinimler karşılanmalıdır:

-E-postalar geri alınamayacak şekilde silinmelidir
-Yasal saklama süreleri korunmalıdır
-Veritabanı uygunluğu garanti edilmelidir

Ayrı ayrı yapılandırılabilir saklama politikalarının yardımıyla , yazılım, e-postaların arşivden silinmesini, yani veri sahibinde depolanan kişisel veriler dahil, otomatikleştirmenize olanak tanır. Ayrıca, günlüğe kaydedilen manuel silme prosedürünün bir parçası olarak silme nedeni belirtilerek de silme talepleri kaydedilebilir.

Veri Taşınabilirliği Hakkı ( Madde 20 GDPR)
Veri sahipleri, kendileri hakkında depolanan kişisel verileri yapılandırılmış, yaygın olarak kullanılan ve makine tarafından okunabilir bir biçimde alma ve bu verileri başka bir denetleyiciye aktarma hakkına sahiptir. MailStore Server’ın EML, MSG ve PST gibi yaygın olarak kullanılan e-posta formatlarındaki dışa aktarma işlevi, bu hakkı veri taşınabilirliğini hesaba katar.

Veri Gizliliği: GDPR’den Önce Bile Önemli Bir Sorun
E-posta yönetimi bağlamında, veri gizliliği, GDPR yürürlüğe girmeden önce bile önemli bir konuydu. MailStore müşterileri arasında açıkça farkındalık yaratırken, AB Genel Veri Koruma Yönetmeliği de bir ölçüde belirsizliğe yol açtı. Geçmişte, denetime dayanıklı e-posta arşivlemesinden bahsettiğimizde, genellikle çeşitli yerel mali ve ticaret hukuku konularından bahsediyorduk. Ancak bugün, ” yasal olarak uyumlu e-posta arşivleme ” kavramı,kişisel verilerin işlenmesine ilişkin mevzuat bağlamında da görülebilir. Bu nedenle MailStore Pazarlama Direktörü Roland Latzel, sertifikayı almış olmaktan çok memnun: “Yazılımımızın kalitesinin bağımsız bir tarafça onaylanmasının önemli olduğunu düşündük. Ve bu, artık tüm MailStore Server müşterilerimize ve ortaklarımıza, e-posta işlemeyi yöneten giderek karmaşıklaşan uyumluluk gereksinimleri göz önüne alındığında, ürünümüzün temel bir yardım olduğunu gösterebileceğimiz anlamına geliyor.

Daha Fazla Göster

Fins Bilişim

Fins, 2003 yılında Türkiye’nin ve dünyanın gözde şehirlerinden İstanbul’ da kurulmuş olup, kuruluşundan bu güne kadar birçok firmaya yazılım konusunda hizmet vermiş ve vermeye devam etmektedir.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu

takipçi satın al instagram takipçi satın al instagram beğeni satın al twitter takipçi satın al youtube abone satın al facebook takipçi satın al takipci33.com
Kapalı
Kapalı